DE CE ZBOARĂ TIMPUL AȘA DE REPEDE?

DE CE  ZBOARĂ TIMPUL AȘA DE  REPEDE?

            Fiecare dintre cei care muncesc zi de zi, după un program  de lucru  obligatoriu,  constată că  abia începe săptămâna și  deja timpul a zburat ireversibil, iar rezultatele  nu sunt tocmai cele așteptate.
           Unele teorii  susțin că spațiul și timpul au început să evolueze pe planetă într-o manieră care determină  o percepție  eronată despre  durata  săptămânii de lucru.
           Se consideră că  dilatarea scoarței terestre, datorită creșterii distanței  Pământ Soare,  care este un fenomen  dovedit științific, determină  și o modificare a duratei unei  zile.
          Studierea  fenomenelor de eclipsă totală de  soare din  China antică, pictate  pe gravuri de  savanții epocilor respective,  arată un disc solar   complet   acoperit de umbra   lunii, care se interpune  între pământ și soare.
           Spre deosebire de  eclipsele totale de soare din China antică, eclipsele de azi sunt diferite, datorită faptului că  luna nu mai acoperă total discul solar  și permite  observarea unui inel  luminos care  se vede  chiar și în faza maximă a  acestora.
           Concluzia cercetătorilor   a fost că  soarele  s-a depărtat de pământ  în câteva mii de ani de când se studiază fenomenele de eclipsă.
            Procesul de  expansiune a universului este demonstrat și de  observațiile lui Hubble, care a constatat o deplasare a spectrului luminii spre roșu, la galaxiile  mai îndepărtate, fapt care se petrece doar  dacă respectivele obiecte se  îndepărtează de punctul  de observație.
          Prin urmare, nu ar trebui să ne mire că se produc cutremure  mult mai puternice și mult mai frecvente, iar  viața pe planetă devine tot mai insuportabilă, cu fenomene meteo extreme și cu pierderi în vieți omenești, dar și  pierderi materiale de miliarde de  euro anual.
          Modificarea percepției  asupra  duratei unei zile   nu este numai un fenomen  de natură psihică, ci și un fenomen  datorat modificărilor  spațio-temporale care   produce, atât o scădere a gravitației la nivelul scoarței terestre,  dar și o modificare a  timpului.
          Apoi, pentru a compensa pierderile provocate de   modificările climatice, guvernele lumii cresc  taxele și impozitele, în special cele indirecte, care nu se observă  imediat de către cetățeanul obișnuit.
        Companiile  comerciale au devenit, astfel,  colectori de taxe  și impozite pentru guvern.
        În felul acesta, cetățeanul are un  individ care stă zi de zi cu mână  în buzunarul său și-l golește de bani. Cetățeanul, ca să compenseze   această hemoragie zilnică de   lichidități, trebuie să muncească mai mult pentru a   rămâne și el cu o bucată de pâine pe masă.
La toate acestea, dacă mai adăugăm și lăcomia asociată cu hoția, putem înțelege, într-o mică măsură, de ce avem senzația că timpul trece mult mai repede, iar noi nu realizăm mai nimic într-o săptămână.        Banii ne sunt luați din buzunar fie că  vrem, fie că nu vrem, pentru că guvernele lumii au transformat fiecare agent  comercial într-un agent fiscal, pe care-l controlează la sânge   pentru toți banii încasați, pentru a nu pierde partea  sa din pradă.
          Chiar dacă nu  plătești impozite la stat, chiar dacă nu  faci nimic, dacă ai bani în buzunar, guvernul ți-i  ia cu prima ocazie când  te duci să cumperi un biscuit de la colțul străzii, pentru că vânzătorul adaugă la prețul  de la raft și taxa pe valoarea adăugată, și acciza și taxa de drum și taxa de poluare, adică tot ce-i face fericiți pe guvernanți.
       La sfârșitul săptămânii, sau al lunii, constați că ai muncit  de te-ai spetit iar banii  nu ți-au ajuns pentru toată perioada și  casa tot nu este gata, copii nu au tot ce le trebuie  iar  tu ești nefericit și nemulțumit  de toate.
  Când vom înțelege că niște trântori stau cu mâna  băgată în buzunarul nostru și vom începe să le dăm peste mână atunci   timpul va reveni, cât de cât, la normal.
Să veți o săptămână mai  bună!







Comentarii

Postări populare de pe acest blog

CV PANAIT Filip

SFÂNTUL ILIE, VESTITORUL DEZASTRULUI, ȘI LUMEA DE AZI