PAPA FRANCISC -UN NOU PROFET IEREMIA?

              Papa Francisc uimește lumea întreagă prin discursurile sale, fiind un purtător de cuvânt extraordinar al noii ordini mondiale. În contextul degradării situației politice și economice la nivel global, putem aprecia că discursul său seamănă cu al unui adevărat profet. În general, profetul este un purtător de cuvânt iscusit, care dorește să obțină o schimbare de comportament în rândul poporului.
             Cât despre asemănarea cu Ieremia, sau Irmiahu,  după spusele  doamnei Lelia Munteanu, din cotidianul Gândul, trebuie pusă între paranteze, pentru că Ieremia a profetizat toată viața dezastrul propriului popor și robia Babiloniană, îndemnând la părăsirea liniei oficiale și supunerea față de împăratul Babilonului. Ieremia  a  fost acuzat de trădare, bătut, închis și condamnat la moarte de mai marii vremii. Ieremia  a păstrat toată viața o linie dură de închinare față de Dumnezeu, în timp ce   Papa Francisc  amestecă tot și toate numai să nu-i scadă numărul turmei.
                Evreii nu l-au iertat pe Ieremia nici în ziua de azi, pentru că a fost profetul dezastrului și al robiei, fiind foarte rar citat în profețiile ulterioare robiei Babiloniene, deși este  printre cei mai mari profeți al  lumii.
             Urmărim cu atenție ce fel de profet este papa Francisc și, mai ales, al cui. Pentru moment, pare un profet al salvării prin politici sociale novatoare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

CV PANAIT Filip

DE CE ZBOARĂ TIMPUL AȘA DE REPEDE?

SFÂNTUL ILIE, VESTITORUL DEZASTRULUI, ȘI LUMEA DE AZI