PAPA FRANCISC- VÂRFUL DE LANCE AL LUMII MUSULMANE ÎN CIVILIZAȚIA CREȘTINĂ

PAPA FRANCISC-VÂRFUL DE LANCE AL LUMII MUSULMANE ÎN CIVILIZAȚIA CREȘTINĂ

             Papa Francisc uimește lumea, încă o dată, și se exprimă în legătură cu statutul Ierusalimului, ajuns  măr al discordiei pentru întreaga  lume, după  recunoașterea acestuia drept capitală a Israelului, prin decretul semnat de Trump, președintele controversat al Americii.
            Implicarea Papei în problema statutului Ierusalimului  este extrem de importantă, prin semnalul transmis lumii, în general, și  creștinilor, în particular, chiar de sărbătoarea  nașterii Domnului Iisus Hristos.
            Comunicatul transmis de  papă  a fost   publicat pe pagina de internet a Patriarhul Latin al Ierusalimului pe 8 decembrie 2017, după decizia  Americii  de a muta ambasada  la Ierusalim. Textul integral al mesajului este publicat în articolul lui Cristian Unteanu, de pe prima pagină a ziarului Adevărul, din 24 decembrie 2017.
            În principiu, Papa Francisc recunoaște deciziile ONU privind Ierusalimul și solicită tuturor popoarelor să   se abțină de la  decizii unilaterale,  care ar  modifica actuala configurație din zonă.
            Comunicatul Papei demonstrează implicarea sa totală în problema  Ierusalimului prin mesaje care  au greutate  în plan politic și complică, și mai mult, situația din Orientul Mijlociu.
            Prin mesajul său, Papa  aliniază lumea creștină la   solicitările, mai mult, sau mai puțin, legitime, ale lumii musulmane.
            Alianța  aceasta  politico-religioasă, dintre lumea musulmană și lumea creștină, reprezentată de Papă, dar și de   toți liderii politici importanți ai statelor creștine, demonstrează  că lumea creștină  este, în acest moment, cucerită, de facto, de lumea musulmană.
            De aici și până la declanșarea  unui război comun creștino-musulman împotriva Israelului nu este decât un pas.
            În cadrul  sesiunii Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, din 21 decembrie 2017,  problema  Ierusalimului a fost   tranșată în favoarea  pretențiilor lumii islamice, chiar și  Rusia lui Putin a votat cot la cot cu   Franța, Germania, Marea Britanie, Italia, împotriva   Israelului. Din 193 de state membre ONU, 128 au votat împotriva Israelului. Se pare că opiniile Papei au contat mai mult decât  rugămințile lui Netanyahu, prim-ministrul Israelului și amenințările  lui Trump, președintele SUA. Momentul  sărbătorii nașterii Domnului Iisus Hristos nu este ales  întâmplător, fiind urmat, la câteva zile,  de sfârșitul de an, când scade vigilența  întregii lumi de la problemele politice.
            Până în acest moment se știa că  moștenirea culturală a civilizației apusene este iudeo-creștină, dar aflăm, cu stupoare, că lumea de azi se aliniază în spatele unor concepte  islamiste,   privitoare la   atitudinea față de Israel  și față de Ierusalim, în special.
            Papa Francisc  devine catalizatorul noii ordini mondiale,  musulmano-creștine, care va schimba radical  atitudinea liderilor politici occidentali față de  Israel.
            Declanșarea unui război în zonă va  demonstra pe  teren realitatea  acestei noi  alianțe musulmano-creștine,  promovată de   scaunul papal.
            Ar fi interesant de văzut cum privesc profețiile Bibliei această asociere dintre  lumea  musulmană și lumea creștină, mediată de scaunul Papal, dar și consecințele unui astfel de demers, în contextul intervenției lui Dumnezeu în ecuația aceasta complicată. 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

CV PANAIT Filip

DE CE ZBOARĂ TIMPUL AȘA DE REPEDE?

SFÂNTUL ILIE, VESTITORUL DEZASTRULUI, ȘI LUMEA DE AZI