CATALONIA ȘI SINDROMUL ,,SODOMA”

În Catalonia se repetă cu mare acuratețe istoria Sodomei și Gomorei, două cetăți extrem de bogate care s-au hotărât să nu mai plătească tribut lui Chedorlaomer, împăratul Babilonului și, prin urmare, s-au răsculat. Un an a durat beția libertății, după care s-au trezit cu armatele imperiului peste ei. De remarcat că, atât locuitorii Sodomei și Gomorei, cât și imperiul Babilonian, reprezentau cele mai nelegiuite și depravate societăți umane din epocă, așa că nu putem spune că unii sau alții aveau dreptate, pentru că toți erau implicați în jocuri de putere fără scrupule și erau mânați de o lăcomie fără margini.
Iniţial, babilonienii au bătut ţinuturile periferice ale răsculaţilor, apoi au lovit frontal centrul rebeliunii. Împăraţii Sodomei şi Gomorei nu au dat ajutor vecinilor lor, ci i-au lăsat în mâna babilonienilor, intervenind abia când teritoriile proprii au fost direct ameninţate. În acest fel, babilonienii au reuşit să câştige teren şi să slăbească alianţa răsculaţilor.Analizând critic evenimentul, concluzionăm că Sodoma şi Gomora aveau un comportament extrem de egoist şi nu au ajutat cetăţile vecine împotriva armatei babiloniene. Dacă cetăţile Sodoma şi Gomora învăţau ceva din acea tragedie, poate nu ar fi fost nimicite mai târziu de către Dumnezeu. Cu doar câteva versete mai sus, înainte de a descrie cucerirea Sodomei de către babilonieni, se precizează că oamenii din Sodoma şi Gomora că erau extrem de răi şi de păcătoşi înaintea Domnului.Geneza 13:13 ,, Oamenii din Sodoma erau răi, şi afară din cale de păcătoşi împotriva Domnului.’’Coaliţia rebelă a fost înfrântă iar locuitorii din Sodoma şi Gomora au fost luaţi prizonieri, împreună cu toate averile lor. 
Revenind la zilele noastre, Catalonia  declară azi că nu mai dorește să plătească taxe guvernului central de la Madrid, și implicit  Europei, urmând  calea Sodomei.     Semnalul puternic transmis de  Catalonia  se va propaga cu o viteză uriașă în tot Imperiul European și va fi preluat de toți actorii regionali  care au aceleași  concepții.  
Povestea despre  rebeliunea Sodomei este mai lungă și se găsește în cartea ,,Devastatorul”, scrisă de mine în 2008.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

CV PANAIT Filip

DE CE ZBOARĂ TIMPUL AȘA DE REPEDE?

SFÂNTUL ILIE, VESTITORUL DEZASTRULUI, ȘI LUMEA DE AZI