DE CE NU VA AVEA MOLDOVA NICIODATĂ AUTOSTRADA ?

De ce nu va avea Moldova niciodată autostradă?
Pentru că am devenit deja prea atractivi, datorită banilor trimiși acasă de cei plecați în străinătate. Apoi, o Moldovă prea dezvoltată ar face cu ochiul.
Cui ar face cu ochiul o Moldovă prea dezvoltată? Moldovenilor de peste Prut, în special, și apoi Bucovinenilor din Ucraina. O astfel de evoluție a istoriei nu poate fi acceptabilă, din punctul de vedere al marilor puteri europene, și nu numai.
Așa se face că deciziile politicienilor de la București se pliază pe interesele marilor puteri, pentru a nu-și pierde scaunele.
Problema este că nouă nu prea ne pasă de scaunele lor, iar marșul Iași-București, demonstrează că lucrurile evoluează, iar decidenții politici încep să turbeze,fapt ce-i determină să scoată trupele speciale în stradă. O abordare cât se poate de greșită a autorităților, care denotă spaima lor în fața unor contestații populare masive.
Ei nu uită că răscoala din 1907 a pornit tot din Moldova, și de tem.
Este clar că dumnealor au de apărat interesele unor puteri străine, și nicidecum interesele unei populații, din ce în ce mai conștientă de puterea ei economică și politică.
O autostradă Iași-Cluj ar descătușa toate energiile economice acumulate în 30 de ani de muncă în străinătate, care ar duce la înflorirea Moldovei.
Acest fapt nu ar trece neobservat de către moldovenii de peste Prut și de către bucovinenii din Ucraina.
Din toată această poveste ne-am putea trezi cu toți moldovenii de peste Prut în România și cu mari mișcări sociale în Ucraina. Ca să aveți o imagine despre viteza de dezvoltare a Moldovei, vă prezint situația din municipiul Roman, și din zona adiacentă, pe care o cunosc cât de cât. Acum aproximativ 10 ani au venit cei de la Kaufland Lidl și Dedeman care au deschis magazine în zonă. Vânzările au crescut atât de mult încât alți actori de pe piața națională au observat cum se îmbogățesc magazinele respective și au acționat rapid și consistent. Astfel, în acest moment este în curs de construcție un depozit uriaș pentru toate magazinele Lidl din Moldova, care va aproviziona județele Iași,Neamț, Suceava, Vaslui. Urmează Carrefour și Auchan, care deja au demarat construcția unui supermarket în Roman. Specificul zonei constă în dispersia populației foarte bogate în zonele limitrofe orașului, adică în Săbăoani, Adjudeni,Tămășeni, Cordun, etc, care însumează tot atâția locuitori cât orașul propriu-zis, dar cu potențial economic triplu. Nivelul de trai în zonele menționate este mult superior celor din oraș, iar cheltuielile pentru construcția vilelor extrem de luxoase au dus la dezvoltarea magazinului Dedeman la un nivel de neimaginat. Avem și o explozie de firme care produc confecții, echipamente pentru industria auto, electrică, etc. Pe acestea nu prea le știu pentru că nu sunt atât de vizibile ca supermarketurile menționate,dar  știu că firmele nu au mai găsit forță de muncă în oraș, așa că au pus la dispoziția muncitorilor autobuze până la 25 km de firmă. Toate aceste exemple de dezvoltare locală demonstrează forța financiară a zonei.   
În aceste condiții nu se poate continua cu prostia în gestionarea zonei, pentru că nu mai merge.
Problema s-ar complica dacă frații noștri ar dori să vină cu tot cu teritorii în România.
În acel moment ar înnebuni toate țările mari ale Europei, pentru că țara ar deveni foarte mare, atât teritorial, cât și ca număr de cetățeni. Cam acestea sunt motivele pentru care nu se dorește dezvoltarea Moldovei stimați cetățeni!
 Rusia va fi beneficiara subdezvoltării României, iar țările din Europa nu vor să deranjeze ursul rusesc. La presiunile Rusiei, Moldova rămâne subdezvoltată. Cum politicienii de la București sunt atenți la ce le sufla în căști cei din Germania și Franța iar, la rândul lor, aceștia depind de bunăvoința tătucului Putin pentru petrol, gaze și contracte avantajoase, vă imaginați de ce nu se construiește nimic în Moldova.
Tot din aceleași considerente nu se dau legi care să stimuleze familia și natalitatea.
Indivizii aceștia vor ca noi să fim o nație de oameni sterili, pentru a nu periclita echilibrul de forțe din Europa. Având în vedere că Europa este în declin demografic, o Românie atipică, cu legi care să încurajeze natalitatea, ar fi o catastrofă pentru hegemonia lor în zonă, iar noi, ca niște proști, trebuie să votăm tot trădătorii aceștia de țară și de neam!






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

CV PANAIT Filip

DE CE ZBOARĂ TIMPUL AȘA DE REPEDE?

SFÂNTUL ILIE, VESTITORUL DEZASTRULUI, ȘI LUMEA DE AZI