INVENTICA ȘI DEZVOLTAREA SOCIETĂȚII



Ca să vă faceți o idee despre rolul invențiilor în dezvoltarea unei societăți, am să vă prezint diferența dintre producția de bunuri care nu se realizează pe baza unei invenții și producția de bunuri realizată pe baza unei invenții. Vă las să apreciați apoi care ar fi viitorul acestei țări dacă Guvernul ar investi în cercetare-inovare.
Astfel, dacă o firmă realizează un produs oarecare, care nu este protejat de un brevet de invenție, profitul obținut din producția respectivului produs nu poate fi mai mare de 5-10%. Cu astfel de produse fabricate în România nu se pot oferi salarii decente și nici nu se poate realiza o dezvoltare a infrastructurii industriale. Dacă se realizează o producție pe baza unui brevet de invenție, profitul poate crește la 1000%. Pare o exagerare dar știu ce vorbesc. În vremurile bune, am pornit o afacere prin care realizam comprese chirurgicale pe baza unui brevet de invenție absolut revoluționar. Compresele nu se puteau destrăma, nu lăsau scame în plagă și asigurau o absorbție crescută. Succesul afacerii a fost atât de mare încât am obținut profit și de 1000%. Cu banii obținuți am modernizat unitatea de producție și am dezvoltat afacerea. Nu am reușit prea mult pentru că au venit comuniștii și au distrus toate firmele producătoare de fire din bumbac, au falimentat Oltchim de unde luam soluții pentru albirea firelor și m-au pus să plătesc TVA înainte ca eu să fi încasat banii de pe facturile respective. Am cerut compensarea sumelor și au refuzat. Am împrumutat bani de la bancă pentru a plăti TVA-ul și am închis afacerea imediat. Cu comuniștii nu te pui iar țara trebuie să rămână la sapă de lemn, pentru că așa este voia stăpânirii, care o fi ea. Acum sunt în tratative cu mai multe firme străine să vând invenția.
Cu noua invenție care permite stocarea energiei electrice în mediul lichid voi face la fel. Până acum am dovedit că sunt capabil să generez noi invenții și să le aplic în producție.
În curând voi realiza un prototip al acumulatorilor capacitivi care stochează energia electrică în mediul lichid și voi schimba fața lumii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

CV PANAIT Filip

DE CE ZBOARĂ TIMPUL AȘA DE REPEDE?

TAXE, SAU ONORARII LA MEDICI?