MIGRAȚIA ROMÂNILOR ÎN OGLINDĂ CU MIGRAȚIA GRECILOR DIN ANTICHITATE


În România asistăm la cel mai mare exod de populație din istoria omenirii și ne punem întrebarea care sunt cauzele dar, în special, ne interesează care vor fi consecințele.
Pentru a putea realiza legătura dintre migrația românilor din prezent și cea a grecilor din antichitate, trebuie să cunoaștem puțină istorie. Grecii antici au avut mari probleme economice în patria mamă, dar și probleme sociopolitice. Ca urmare a frământărilor politice și a războaielor frecvente între cetățile stat, populația civilă a sărăcit iar bogăția s-a acumulat doar în mâna unor grupări restrânse de indivizi. În acest context a apărut un curent migraționist care s-a întins pe parcursul mai multor secole.
Nu voi face aici un studiu exhaustiv, deși am argumentele necesare pentru o astfel de abordare, având în vedere că nimeni nu are timpul necesar să citească toate detaliile.
Din studiile făcute de mine asupra fenomenului migraționist din lumea greacă, pot spune că o parte a populației s-a îndreptat spre Imperiul Persan, unde au activat ca mercenari și au deprins tehnicile de luptă ale celei mai moderne armate a vremii, alții au plecat spre Pontul Euxin și au întemeiat cetăți grecești în jurul Mării Negre, iar alții au pornit spre Italia, care a devenit a doua Grecie, sau Grecia Magna.
După o lungă perioadă de timp grecii au conștientizat că sunt o forță (mai ales după întoarcerea celor 10 000 de mercenari greci care au luptat în armata persană) și au început să facă o altfel de politică în țara de origine, Elada. Au măturat de pe scena politică toți impostorii și au decis că trebuie să devină o forță mondială. Așa l-au desemnat pe Alexandru Macedon drept comandant unic al corpului expediționar grec care avea misiunea de a cuceri Imperiul Persan. Din acel moment Grecia a devenit Impreriu.
În acest moment România se află în situația Greciei antice, săracă, cu politicieni corupți și cu o populație extrem de numeroasă aflată în afara țării.
Până aici modelul urmat de România corespunde cu modelul antic grecesc.
Ce ne-ar putea rezerva viitorul dacă fenomenul continuă?
Ar fi două direcții spre care s-ar putea îndrepta țara noastră, una a eșecului total, în care populația plecată din țară nu ar mai reveni în țara de origine, iar politicienii de corupți de azi ar continua să țină bocancul lor sovietic pe grumazul poporului și alta, a reîntoarcerii unei părți importante din populația aflată în străinătate, în special a copiilor celor plecați(care s-au școlit la universități prestigioase din occident), care ar putea redefini politica românească.
Plecare românilor nu este doar un accident al istoriei contemporane, are în sine un element mesianic,salvator, atât pentru occidentul decăzut, cât și pentru societatea românească aflată în colaps economic și politic.
Pentru occident, românii reprezintă un neam aproape necunoscut, dar care începe să se impună prin morala creștină mult mai autentică și mai aplicată, dar și prin capacitatea de muncă fără rezerve, pentru a-și susține familia din țara natală. Nu vorbim aici de lichele care au făcut ca excepțiile să fie foarte vizibile.
Atât catolicii, cât și ortodocșii români au o altă abordare, comparativ cu secularismul autodistructiv al occidentalilor. Nu mai vorbim aici de grupările de protestanți și neoprotestanți care au realizat adevărate comunități extrem de prospere, atât spiritual cât și material, în occident.
Dacă privim astfel lucrurile, dacă poporul român constituie sarea din bucate pentru o Europă bătrână și îmbătrânită în ticăloșii, atunci poate mai există o șansă pentru țara noastră la masa negocierilor din lumile nevăzute ale universului.
Dacă privim cu atenție în toate cărțile sacre ale umanității, observăm că popoarele care au avut un rol mesianic pentru umanitate au prosperat, până în momentul în care s-au ticăloșit.
Astfel, grecii au preluat de la evrei noile concepte despre morală și legalitate(care le dețineau cu peste 700 de ani înainte), și le-au transmis lumii întregi prin impunerea culturii grecești în tot imperiul stăpânit de aceștia. Romanii au preluat conceptele grecești și le-au promovat într-o lume mult mai extinsă dar au contribuit la răspândirea creștinismului cu o viteză de neimaginat în ziua de azi.
Nu discutăm de latura întunecată a acestor imperii, pe care au dezvăluit-o toți istoricii lumii.
Consider că noile generații de români din exil ar trebui să fie educați în spiritul credinței creștine autentice și a dragostei de patria părinților lor.
Pentru a fi corecți cu noi înșine, ar trebui să privim și la fenomenul reîntoarcerii poporului evreu din exilul de 2000 de ani, din care ar trebui să tragem învățămintele cuvenite. Acest subiect va trebui discutat într-o postare viitoare pentru că aici era vorba despre greci și români.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

CV PANAIT Filip

DE CE ZBOARĂ TIMPUL AȘA DE REPEDE?

SFÂNTUL ILIE, VESTITORUL DEZASTRULUI, ȘI LUMEA DE AZI