ICOANA FĂCĂTOARE DE MINUNI ȘI FOCUL MĂNĂSTIRESC



ICOANA  FĂCĂTOARE DE MINUNI ȘI FOCUL  MĂNĂSTIRESC

A ars mănăstirea Sf. Mina, din Roșiori, jud. Suceava, cu flăcări  mari ca ale Gheenei, descris în evanghelii.
Marii apărători ai  credințelor  păgâne strămoșești au   prezentat minunea   ieșită din comun a salvării icoanei făcătoare de minuni a mănăstirii.
Se pare că aria de acoperire a icoanei a fost cam mică, din moment ce a ars aproape toată agoniseala ,,sărăcăcioasă a preasfințiților mucenici". În loc să-și pună cenușă pe cap, și să-și analizeze faptele, acești indivizi ne consideră proști rău de tot. În antichitate se considera că acolo unde dumnezeul unui popor era puternic, acel popor era victorios și prosper, ei fiind idolatri. După cum se vede, la noi credința nu depășește mai mult de câțiva centimetri în jurul celor mai sfinte odoare. Mănăstirile ard, bisericile ard, țara arde, dar noi suntem ,,gradina Maicii Domnului”.Ceva nu se leagă în țara asta, și cred că unii ne duc cu preșul și ne cântă cântece de adormit proști. Mai nou, avem și o Catedrală a ,,Mântuirii Neamului” , dar noi tot nemântuiți suntem din mana unor nenorociți! Când va izbucni focul peste acești îmbuibați ai sorții, ce vor mai spune unui popor prostit și prost, de la Decebal încoace? Atâta bigotism și misticism amestecat cu păgânism și vrăjitorie nu am văzut la niciun popor, zis creștin. Și ne mirăm că evrei sunt atât de departe în toate domeniile! Nouă ne-ar mai trebui de trei ori trei mii de ani ca să-i ajungem din urmă în toate domeniile, dar mai ales în cunoașterea lui Dumnezeu. Creștinismul nostru este un paravan pentru îmbogățirea unora și pentru mascarea ticăloșeniei altora. Evreilor le-au trebuit 40 de ani pentru eliminarea influențelor păgânismului egiptean, nouă ne vor trebui 4000 de ani, pentru că nu avem un Moise care să ne conducă cu mână de fier. În 40 de ani, după exodul din Egipt, evreii s-au rotit prin deșert până a fost eliminată toată generația contaminată de păgânismul Egiptului. Au fost disciplinați prin molimă, foc, șerpi și război civil. După 40 de ani, o nouă generație, crescută sub privirile atente ale lui Moise, și a câtorva lideri cu viziune, dar și sub coordonarea directă a lui IAHVE, Dumnezeul Atotputernic al evreilor, care azi este considerat Iehoșua Mașiah de către creștini, echivalentul ebraic al grecescului Iisus Hristos, a pornit marea aventură a lui Israel, poporul care-l va da lumii pe Mesia. Noi habar nu avem ce înseamnă Mesia, ce reprezintă acest concept al salvării, pe cine reprezintă, ce face acum, ce va face în viitor, care va fi destinul planetei Pământ, încotro ne îndreptăm și cum ne raportăm la veșnicie. Pentru că nu cunoaștem mai nimic, am devenit bigoți și mistici, bâjbâind prin viață după ceva pe care nu-l înțelegem și de care ne este teamă. Teama este sentimentul care domină viața religioasă a românilor.
Detalii despre incendiu găsiți pe:
https://www.facebook.com/Adev%C4%83rata-Credin%C8%9B%C4%83-1363111713787301/?hc_ref=ARR-nu8fF45laSlGC_Lv7AOo0oz1--O2Zca0Ckv2815V-6OEbGCSOs9oQ5iLUJxjXQ4&fref=nf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

CV PANAIT Filip

DE CE ZBOARĂ TIMPUL AȘA DE REPEDE?

SFÂNTUL ILIE, VESTITORUL DEZASTRULUI, ȘI LUMEA DE AZI