SFÂNTUL ILIE, VESTITORUL DEZASTRULUI, ȘI LUMEA DE AZI


SFÂNTUL ILIE,VESTITORUL DEZASTRULUI, ȘI LUMEA DE AZI
Azi a fost sărbătorită ziua sfântului proroc Ilie(Eliahu) Tișbitul, în amintirea  omului care a întors triburile din nord, adică cele  10 triburi secesioniste ale lui  Israel, de la un dezastru național iminent.       Datorită reformei morale   inițiată de Ilie, triburile din nord au mai  supraviețuit  aproximativ 150 de ani, după care au dispărut din istorie. Ei au dispărut în perioada  sclaviei Asiriane, în care au fost duși  datorită  nelegiuirii întregului popor, dar  mai ales datorită nelegiuirii  clasei politice conducătoare și a clerului.
Ca morală, trebuie să știm că decăderea  spirituală aduce cu sine  dezastrul național. Românii ar trebui să cunoască aceste realități și să nu mai tolereze  tot acest potop de  nelegiuiri care se revarsă asupra țării, nu de alta, dar avem  exemplul celor 10 triburi  ale lui Israel.
Românii ar trebui să știe că Ilie a fost un   critic nemilos al elitelor țării  sale, dar mai cu seamă a celor religioase, care  au introdus practici păgâne în sistemul  religios al   statului și au  ucis, sau au exilattoți slujitorii  adevăratului Dumnezeu.
              În final, la  porunca lui Ilie, cerul a încetat să mai dea ploaie peste o țară plină de  ticăloși. După trei ani de secetă cumplită, când  poporul a înțeles că  toate practicile religiei oficiale nu mai  sunt de nici un folos, s-au adunat toți pe muntele Carmel, la chemarea lui Ilie, care devenise, între timp, simbolul rezistenței  împotriva  clerului corupt și al regelui  nelegiuit Ahab. Pe muntele Carmel  au asistat la manifestarea de  forță a adevăratului Dumnezeu, care a pogorât foc din cer  peste   altarul de jertfă  ridicat de Ilie.
                Drept urmare, poporul  a  înțeles cine  conduce  lumea și universul  și i-au luat pe toți preoții corupți și i-au  omorât pe loc, la pârâul Chison.
            La  venirea lui Mesia prima oară pe pământ, evreii știau, de la profetul Maleahi(Malachi) că  starea națiunii lor va fi la fel de   decăzută și se așteptau la un dezastru național, sau la o mare salvare, prin revenirea proorocului Ilie.
Maleahi4:5,,  Iată,  vă voi trimete pe proorocul Ilie înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare şi înfricoşată.
              Iisus Hristos și apostolii au afirmat că Ilie  a fost   de fapt o  paradigmă, un nou concept despre cum  trebuiau să trăiască  oamenii pe pământ și că Ioan Botezătorul era întruparea acestuia.
Creștinii știu că în apropierea revenirii lui Iisus Hristos  a doua oară, pentru a pune capăt răzvrătirii pe pământ și pentru a instaura o nouă formă de guvernare, Ilie va fi din nou prezent pentru a-I pregăti calea și a  realiza o nouă redeșteptare  spirituală, o nouă revoluție socială.
                Probabil că un singur Ilie nu ar fi suficient pentru o planetă de 9 miliarde de locuitori, dar  ideea de revoluție spirituală și socială va încolți pe tot pământul în mintea celor  mai morali dintre  locuitorii săi, care vor deveni simbolul lui Ilie în aceste vremuri tulburi.
Există texte sacre care  acreditează ipoteza unui număr de 144 000 de  reformatori ai planetei care vor declanșa un proces de  renaștere spirituală și socială pe întreg pământul, înainte de revenirea lui Mesia.
Aceștia sunt menționați în cel puțin două texte apocaliptice de mare importanță, dar care nu sunt suficient   cunoscute. Probabilitatea ca textele să facă referire la   paradigma proorocului Ilie este foarte mare și trebuie luată în calcul.
Apocalipsa 14:1 ,,Apoi m-am uitat, şi iată că Mielul stătea pe muntele Sionului, şi împreună cu El stăteau o sută patruzeci şi patru de mii, cari aveau scris pe frunte numele Său şi numele Tatălui Său.”
Aceste  realități deja se  simt în jurul nostru, iar  preoții, pastorii, imamii, rabinii și toți cei care formează clerul religios al lumii, ar trebui să cunoască pățania celor  850 de preoți  care au slujit   drept unelte ale  clasei politice conducătoare. De altfel, un text din apocalipsa, puțin cam neclar, dar foarte dur, face referire la un deznodământ  tragic pentru slujitorii cultelor   religioase care vor  promova nelegiuirea  și rebeliunea clasei politice față de  autoritatea unui Dumnezeu unic și atotputernic.
                      Cam acesta este Ilie pe care-l sărbătoriți dragi români! Mare atenție la ce spuneți și ce sărbătoriți, ca să nu se întoarcă împotriva voastră! Mai bine   scoateți-l din calendar, decât să vă treziți cu el la ușa casei, mai bine spuneți că nu-l cunoașteți, decât să  vă asociați cu toată nelegiuirea  clasei politice,  sprijinită din plin de toate cultele religioase  autorizate de stat!
Apocalipsa 17:16,,Cele zece coarne, pe cari le-ai văzut, și fiara, vor urâ pe curvă, o vor pustii, și o vor lăsa goală. Carnea i-o vor mânca, și o vor arde cu foc.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

CV PANAIT Filip

DE CE ZBOARĂ TIMPUL AȘA DE REPEDE?