PORCUL ROMÂNILOR ȘI PORUNCILE PROFETULUI MOHAMED


PORCUL ROMÂNILOR ȘI PORUNCILE PROFETULUI  MOHAMED

            Mare supărare, mare, cu pesta asta porcină, care  distruge toată  porcărimea din România.
După invazia de porci mistreți infectați cu  pestă porcină africană,  ne-am trezit că trebuie să omorâm toți porcii din țară.
            Dacă îmi aduc bine aminte, regele  Burebista a avut și el probleme cu strămoșii noștri, pe când aceștia  degustaseră din licorile lui Bachus și  nu se mai țineau de muncă, așa că le-a ars toate viile.
            Urmașii  dacilor, din societatea de azi, au găsti  și alte  delicii care să le satisfacă papilele gustative, astfel că, pe lângă  licorile  cu gust de alcool, consumă și carnea de porc ca pe cea mai bună legumă  de pe piață, deși  prevalența bolilor cardiovasculare a crescut îngrijorător iar obezitatea și diabetul fac ravagii.
            Dacă privim un pic în istoria umanității, observăm că musulmanii nu consumă porc și iată că au o natalitate extraordinară și o vigoare genetică  formidabilă, așa că  au ajuns la peste un miliard  și jumătate de  suflete.
            Comportamentul lor se bazează pe  una din poruncile date de profetul Mohamed, care a spus în Coran  că ,, tot ceea ce este bun pentru evrei este bun și pentru musulmani și tot ceea ce nu este bun pentru evrei nu este bun nici pentru musulmani”, așa că a interzis porcul, pe motiv că evreii nu mănâncă  porc.
            Dar de unde au  preluat creștinii  obiceiul de a consuma carne de porc?
            Rădăcinile  acestui obicei sunt mai vechi, încă de pe vremea când  popoarele  europene erau  în păgânism. Datorită expansiunii rapide a  noii religii creștine în Imperiul Roman, au existat  plângeri din partea  preoților păgâni împotriva acestora,  iar împărații  au trecut la măsuri dure de represiune.
            Mai înainte, prin anul 67 dCh,  evreii s-au răsculat împortiva  stăpânirii romane și  au produs mari  daune  legiunilor  trimise să-i  liniștească. În anul 70  dCh,  Ierusalimul a fost cucerit și dărâmat, iar  o parte a poporului evreu a fost dusă în robie. După aproape o sută de ani, evreii s-au răsculat din nou, și au produs o mare dezordine în tot imperiul.  Romanii au venit cu armatele cele mai  bine  instruite și echipate și  i-au  nimicit, după care, le-au   interzis   evreilor să mai locuiască în patria lor, au schimbat numele  țării în Palestina și au pus o taxă pe fiecare  evreu  care a fost lăsat în viață.
            În acest dezastru național și social au fost implicați și creștinii, care erau asociați cu o sectă iudaizantă, și deci, au fost puși să plătească  aceeași taxă.
            Creștinii, pentru a scăpa de  eticheta de sectă iudaizantă, au   început să  mănânce carne de porc și au schimbat rapid ziua de odihnă, din sâmbătă, în duminică, pentru a fi în rând cu   practicile deja împământenite ale imperiului.  În felul acesta, creștinii au abandonat moștenirea   culturală iudaică și au preluat moștenirea  păgână. Consecințele nu au întârziat să apară, civilizația creștină s-a afundat, din ce în ce mai mult în abuzuri și încălcări ale principiilor  primite de la apostoli, până s-au trezit cu revoluția  ateistă franceză în casa lor, care, oricum, era goală de conținut.
             Dacă în această perioadă nu apăreau protestantismul și neoprotestantismul, care au mai revigorat un pic viața spirituală și au  încercat să revină la principiile  promovate de apostoli, lumea  ar fi dispărut de mult. Acum, avem iarăși un creștinism golit de conținut în toată lumea, concomitent cu o expansiune, fără precedent, a islamului.
De ce  funcționează islamul atât de bine?
Un răspuns  ar fi  în capacitatea lor de a  păstra anumite principii cu sfințenie, indiferent de presiunile care se fac asupra lor.
După opinia mea, românii ar trebui să renunțe la consumul cărnii de porc pentru a supraviețui într-o lume  atât de concurențială și atât de  înclinată spre satisfacerea  poftelor.
Dacă tot  ne-am trezit cu o astfel de tragedie în țară, ar fi bine să ne resetăm valorile și să zicem ca Mohamed: ,,ce este bun pentru evrei este bun și pentru români, ce nu este bun pentru evrei, nu este bun nici pentru români.”
O revenire la astfel de principii ar crește natalitatea în România, ar crește încrederea poporului în șansa de a  construi o țară mai bună și ne-am asigura un loc în istorie, alături de alte țări  mari și puternice.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

CV PANAIT Filip

DE CE ZBOARĂ TIMPUL AȘA DE REPEDE?

SFÂNTUL ILIE, VESTITORUL DEZASTRULUI, ȘI LUMEA DE AZI