PAPA FRANCISC –UN PROFET AL SCANDALURILOR SEXUALE


     
            Într-o  postare anterioară, afirmam că Papa Francisc este un profet  al unei noi ordini mondiale, dar că trebuie să urmărim, în timp, ce fel de profet este, unul adevărat, sau unul fals.
   Între timp, parcă pentru a-i pune la încercare   faptele, au apărut mai multe scandaluri sexuale, extraordinar de puternice, în biserica pe care o păstorește.
        Primul scandal  a fost legat de mai mulți preoți homosexuali din  conducerea Vaticanului, centrul de putere al întregului edificiu papal.
      Apoi, apare săptămâna aceasta, scandalul din SUA,  în care    justiția   demască   abuzurile sexuale comise de preoții catolici, pe parcursul a  peste 40 de ani, față de un număr de peste 1000 (una mie) de copii nevinovați. Scandalul fiind atât de mare, iar dovezile atât de copleșitoare, Papa Francisc a trebuit să ia atitudine și să-și ceară scuze, de la  proprii  enoriași, dar și de la lumea întreagă, pentru  ticăloșeniile propriilor preoți.
          În aceste condiții, în loc să se   țină de  misiunea sfântă a bisericii creștine, se pare că  urmașii sfântului Petru trebuie să-și ceară iertare,  din două în două luni, pentru  fapte care sunt atât de abominabile, încât  nici iadul nu le poate gestiona.
        O credincioasă catolică practicantă, care-mi este și pacientă, mi-a povestit o predică  din  propria biserică, pe când era tânără, în care un  preot bătrân a  spus de la altar că ,,iadul este  podit cu piei de popă”
            Se pare că preotul cel bătrân nu știa că  urmașii lui vor  fi mult mai  cunoscători în ale iadului decât orice demon.
         Ca să  abuzezi sexual niște minori, utilizând cuvântul lui Dumnezeu, și experiența creștină, pentru a-ți justifica faptele ticăloase, este  de-a dreptul drăcesc.
       În loc să folosească  cuvântul lui Dumnezeu pentru a evangheliza o lume debusolată, preoții acuzați l-au folosit pentru a   le arăta copiilor că și sfinții făceau   ceea ce le cereau ei să facă. Așa au ajuns să convingă copiii să fie victime ale  desfrâului  lor fără margini. 
          Dacă  lumina lor este transformată în întuneric, cât de  întunecat trebuie să fie sufletul lor?
        Biserica creștină este reprezentată în Noul Testament printr-o mireasă curată, îmbrăcată în alb strălucitor, fără nicio pată, în timp ce ei ne prezintă o biserică spurcată, plină de   urâciuni și de  fapte murdare, îmbrăcată în roșu și stacojiu,  ca o femeie de moravuri de bordel. 
             Nici dacă trăia în zilele noastre, Ioan, apostolul care a scris Apocalipsa, nu putea descrie mai corect  nenorocirea care  este în biserica creștină de azi, condusă de un papă care are toate șansele să fie  profetul mincinos,  care va  duce lumea în abis.
           Să spunem că faptele sunt fapte, iar actualul papă s-a trezit cu ele  în față, fără ca să fie el generatorul acestora.
            Cam ce ar fi trebuit să facă un papă care este comparat, de unii  susținători, cu profetul Ieremia?
             Scuzele și recunoașterea faptelor sunt un prim pas, care este necesar și obligatoriu pentru a mai putea scoate capul în  lume.
            Numai atât? Dacă rămânem la   scuze publice și nu facem nimic cu sistemul, este clar că  a fost  o  acțiune de cosmetizare, care ascunde  un adevăr  cumplit, papa este  un profet mincinos care nu poate, și nu vrea, să facă ordine în propria ogradă, pentru că  nu acesta este scopul  pentru care a fost numit.
            Pentru a fi credibil, papa trebuia să  cheme toți  conducătorii bisericii și să  propună măsuri radicale de reformare a  bisericii catolice, astfel încât,   preoții să nu mai poată  face  nelegiuirile pe care, unii,  le fac în prezent.
            În primul rând, trebuia să ceară   obligativitatea căsătoriei pentru toți preoții.
            În al doilea rând, se impune scoaterea copiilor din  ritualul  bisericesc,  pentru a nu mai avea contact  direct cu  preotul care slujește. Toate ritualurile bisericești să fie  făcute de adulți, iar acolo unde   se  dorește    participarea copiilor,  să fie  permanent un părinte, sau doi, prezenți.
         Desființarea mănăstirilor și ca oricărui ordin călugăresc  din orice biserică creștină, pentru a reduce riscul  practicării homosexualității în  locuri considerate  sacre.
            Sunt mai multe   acțiuni necesare și obligatorii pentru a recredibiliza biserica catolică. 
            Până atunci, Papa Francisc rămâne sub spectrul   minciunii și al cosmetizării.
         Un papă  care este profet mincinos  ne poate duce direct în brațele  antihristului, ceea ce nu este   deloc bine pentru umanitate, dar nici pentru  el.
          Viitorul, nu prea îndepărtat, ne va dovedi dacă direcția pe care a plecat  Papa Francisc este una greșită, sau nu, pentru că provocările pentru  el abia acum încep.
         Păcat, mare  păcat, pentru miliardele de oameni ai planetei ,care  merg după  un conducător atât de  hotărât să distrugă moștenirea  sfinților apostoli!
          


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

CV PANAIT Filip

DE CE ZBOARĂ TIMPUL AȘA DE REPEDE?

SFÂNTUL ILIE, VESTITORUL DEZASTRULUI, ȘI LUMEA DE AZI